U osnovnoj organizaciji SDP Kolobara izabrano novo rukovodstvo

U prostorijama MZ Kolobara večeras je održan sastanak Osnovne organizacije SDP Kolobara .Tema i ovog sastanka sa našim članovima bila je trenutna politička situacija i izbor novog rukovodstva u Osnovnoj organizaciji.

Prisutne članove pozdravio je predsjednik OO SDP BiH Brčko distrikta BiH Suad Burić i u par rečenica upoznao prisutne o dešavanjima u partiji i odlukama redovnog Kongresa održanog u Sarajevu 03.10.2015.godine

Istakao je da su ovi obilasci samo početak i da ćemo uvijek odvojiti vrijeme za članove naše partije i sa njima obaviti razgovor o svim bitnim stvarima koje su vezane kako za rad i aktivnosti u partiji a takođe i  za dešavanja u mjestima iz koji članovi naše partije dolaze.

Prisutnim članovima se obratio i o političkoj situaciji govorio Esad Atić šef Kluba poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH.  Politička situacija je vrlo teška jer bahata vlast ne poštuje volju građana istakao je u svom izlaganju Atić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici OO SDP BiH Brčko distrikta Branka Đurić, Goran Sapardić, sekretar Jasmin Krako te članovi predsjedništva : Banda Izet,Peljto Muradif, Admira Ramić, Sinanagić Mustafa, Aljić Elvedina i Atić Esad i predsjednik Nadzornog odbora Ruvejd Azapagić.

U drugom dijelu sastanka izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa Emirom Pitićem. U odbor organizacije imenovani su : Amer Hasanović , Adelisa Ahmetović, Nasiha Pitić, Ervin Muharemović, Jasmin Kurtović i Edib Pitić

 

 

Comments are closed.