SDP Brčko : Obilježavanje 71.godišnjice oslobođenja Brčkog

Sutra će se navršiti 71 godina kada su jedinice NOR-a oslobodile grad Brčko od njemačkog okupatora i domaćih kvislinga u Drugom svjetskom ratu.

Povodom toga Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH poziva sve građane da zajedno obilježe ovaj značajan događaj kada je 7. april, 1945. godine oslobođen grad Brčko od okupatora.

Na manifestaciji će prisustvovati i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Plan aktivnosti za sutra  (7. april):

1. 11.00 sati – Polaganje vijenaca i cvijeća na Spomen partizanskom groblju u Brčkom

2. 12.00 sati – Izjava za medije Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića na Spomen partizanskom groblju u Brčkom

3. 12.15 sati – Info stolovi centar grada , podjela građanima prvog broja novina SDP BiH „ Glas slobode „

4. 13.00-13.30 sati – Šetnja Predsjednika Nermina Nikšića sa članovima u pravcu Centar grada – Ficibajer

5. 13.30 – 15.00 sati – Druženje na izletištu Ficibajer

Komentara: 4

1. Ekrem Becirevic 6. April 2016. at 20:54

SRETAN PRAZNIKPRAVIM BRCACIMA TJ .ISTINSKIM,OSLOBODIMO GA PONOVO OD ONIH KOJEGA DELE PO BILO KOM OSNOVU.

2. Dragan M. Nikolic 7. April 2016. at 10:45

Pa, sretan vam Dan oslobođenja…

3. Mirsad Selimovic 7. April 2016. at 15:31

Nazalost jos se nismo oslobodili

4. Eldin Trebincevic 7. April 2016. at 17:07

Brčko nažalost još nije oslobođeno. Puno fašista koji su odgovorni za konc.logor Luka i ubistva Bošnjaka i Hrvata u toj istoj Luci, Partizanu, policijskoj stanici, hotelu Posavina… pa masovna grobnica na Goricama, pa rušenje mosta i ubistva civila na mostu… Ali hajd' da vidimo koliko od toga ce Đorđe Ristanić da propjeva.