Održana Programska konvencija Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH

Večeras je u prepunoj sali HKD ” Napredak” u Brčkom  održana Programska konvencija  Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH, na kojoj je predstavljen Izborni program za prestojeće Lokalne izbore 2016.godine.

U svečanoj atmosferi učesnike Programske konvencije pozdravio je Suad Burić presjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH i nosilac liste za naredne Lokalne izbore. Uvodno obraćanje predsjednika Suada Burića od strane pristunih članova prekidano je velikim aplauzima.

Izborni program predstavila je potpresjednica Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH i član Predsjedništva SDP BiH Branka Đurić. U svom izlaganju je istakla da se program bazira na nekoliko prioriteta  : privreda i poljoprivreda, socijalna i zdravstvena zaštita, oblast obrazovanja, kulture i sporta, oblast infrastrukture te prostornog planiranja i zaštite okoliša. Naš program je živa materija koja će se i dalje dorađivati u dogovoru sa našim članovima i građanima   – istakla je Đurić.

Prigodnim govorom  Konvenciji se obratio i Zekerijah Osmić  potpresjednik Glavnog odbora SDP BiH.

Posebno interesovanje prisutnih pobudilo je obraćanje Damira Mašića  političkog direktora SDP BiH, koji je prisutnima dao presjek društvenog i političkog stanja u Bosni i Hercegovini .

1 komentar

1. Zekerijah Osmić 27. Maj 2016. at 21:44

Cestitam. Do pobjefe treba samo raditi.