Reagovanje na izjavu Siniše Milića šefa odjeljenja u Vladi Brčko distrikta BiH ( SNSD) nakon objave rezultata popisa stanovništva u BiH

Porazavajuće je i neprimjereno da član Vlade Brčko distrikta BiH daje neodgovorne izjave kako se rezultati popisa neće moći primijeniti u Brčko distriktu BiH. On ponavlja riječi svog predsjednika Dodika, da rezultati nisu tačni,  zbog nerezidentnih stanovnika popisanih u RS. Kao Šef odjeljenja za javni registar morao bi znati da se takvih, nerezidentnih stanovnika,  u Brčko distriktu BiH na biračkim spiskovima u ranijim izbornim ciklusima pojavljivalo čak  20 do 30 hiljada. Zaboravio je Milić, takođe, autobuse koji su iz susjednih opština dovozili građane (nerezidentne) u Brčko na birališta da glasaju. Milić čak  otkriva “spektakularni” projektovani plan da će u narednih deset godina u Bosni i Hercegovini  biti još 10 posto više bošnjačkog stanovništva.

Gospodine Miliću, vratite se Vi svom poslu i počnite da razmišljate kako ćete u saradnji sa Opštinskom izbornom komisijom organizovati fer i poštene izbore. Pokušajte eliminisati problem većeg broja birača od broja popisanog stanovništva. Validnost popisa će potvrditi neki drugi, mnogo odgovorniji faktori od vas.

Ali molimo, bez prebrojavanja krvnih zrnaca. Dosta više toga, okrenimo se budučnosti. Mi u Socijaldemokratskoj partiji Organizaciji za Brčko distrikt BiH iz objavljenog popisa stanovništva crpimo mnogo više ozbiljnih podataka koje vi još uvijek niste u stanju, zbog nacionalnog sljepila, ozbiljno sagledati.

1 komentar

1. Galib Murselovic 7. Juli 2016. at 16:14