U Brčkom obilježen Dan logoraša Bosne i Hercegovine

Danas je u prostorijama Muzeja logoraša Bosne i Hercegovine, a koji se nalazi u prostoru bivšeg zloglasnog logora Luka , obilježen 07.maj Dan logoraša Bosne i Hercegovine.

 

 

Logor Luka ostaće zapamćen kao mjesto u kojem je mučki ubijen veliki broj civilanesrpske nacionalnosti , a najmanje njih 3000 hiljade prošli su torture ovog logora. – istakao je Džafer Deronjić predsjednik Udruženja logoraša Brčko distrikta BiH.

Ovaj logor a i memorijalni muzej danas je posjetila delelgacija Foruma mladih Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH. Predvođena predsjednikom Organizacije FOM SDP BiH Brčko distrikt BiH Mirsadom Zahirovićem položila je vijence i odala počast svim žrtvama ovog zloglasnog logora.

 

Sa ovog mjesta moramo poslati jasnu poruku : Da se nikada  ne zaboravi , a niti da se ikada  više ponovi logor Luka. Ovom prilikom kao mladi građani ovog grad pozivamo sve nadležne institucije , da maksimalno ulože napore kako bi se riješila pitanja zločina počinjenih u našem gradu 1992.godine , a počinjitelji istih priveli licu pravde. – istakao je Mirsad Zahirović predsjednik Foruma mladih SDP BiH Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

Comments are closed.