Obilježena 72.godišnjica pobjede nad fašizmom

Polaganjem cvijeća i posjetom spomen obilježju, članovi Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH obilježili su 9. Maj, Dan pobjede nad fašizmom. Tom prilikom, delegacija naše partije predvođena presjednikom Suadom Burićem položila je cvijeće na Spomen partizanskom groblju te odala počast svim borcima narodno oslobodilačkog rata 1941-1945 godina.

“Treba istaći da je tokom Drugog svjetskog rata zbog ideologije fašizma stradao ogroman broj nevinih žrtava. Ni Bosna i Hercegovina nije zaobiđena, naša zemlja je bila srce antifašizma i vodilja u stvaranju jedne nove antifašističke i multinacionalne države, nove Jugoslavije. SDP je uvijek bio na strani antifašizma i uvijek ćemo se boriti protiv njega i segregacije u društvu. Antifašizam je bio i uvijek će biti temeljna odrednica naše ideologije, a ovaj datum će biti obilježavan u našem gradu dok god u njemu postoji SDP i ideje  socijaldemokratije. Koristim ovu priliku da svim građanima čestitam Dan pobjede nad fašizmom.” – istakao je Suad Burić predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH

U ime Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH cvijeće je položila delegacija u sastavu : Suad Burić predsjednik, Branka Đurić potpredsjednica i Muradif Peljto član predsjedništva.