Drugi dan Ramazanskog bajrama : Obilježen Dan šehida u Brčko distriktu BiH

Drugi dan Ramazanskog bajrama, obilježava se kao dan šehida. Ovim povodom na područiju Distrikta, u organizaciji boračkih udruženja Armije Republike BiH, upriličeni, su obilasci spomenika i mezaristana te polaganje cvijeća i vijenaca u znak sjećanja na poginule u minulom ratu.

Cjelodnevne aktivnosti ispratili su predstavnici Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH polaganjem vijenaca na centralni spomenik u centru Brčko distrikta BiH, a onda i na Šehidskom mezaristanu u G.Rahiću.

Na ovaj način činimo najmanje što možemo kako bi smo se odužili onima koji su položili svoje živote, da bi smo mi danas bili u BiH, našem gradu i svojim kućama.Naš je zadatak da šehide i poginule borce nikada ne zaboravimo.

Cvijeće na Centralnom spomen obilježju položili su Krako Jasmin sekretar Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH, Fadil dr. Tabaković predsjednik Foruma seniora Distriktne organizacije te Fahira Hasović član predjsedništva Foruma žena SDP BiH Brčko distrikta BiH .

Na mezaristanu u Gornjem Rahiću vijenac su položili članovi predsjedništva Foruma mladih SDP BiH Brčko distrikta BiH Emir Hasanović i Amel Lišić.

 

Comments are closed.