Obilježen 4.juli – Dan borca u Brčkom i Brezovu Polju

Polaganjem vijenaca i cvijeća na Spomen partizanskom groblju palim borcima Narodnooslobodilačkog rata / NOR/  u  Brčko distriktu Bosne i Hercegovine danas je  obilježen 4.juli – Dan borca, praznik ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanju ovog značajnog datuma prisustvovala je i delegacija Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH. Članovi naše Partije predvođeni predsjednikom Suadom Burićem položili su vijence i odali počast borcima NOR – a. Delegaciju na spomen partizanskom groblju činili su  : Suad Burić Predsjednik, Branka Đurić i Goran Sapardić potpredsjednici te MIrsad Zahirović predsjednik FOM SDP BiH Brčko distrikt BiH.

Takođe, delegacija Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Predvođena Jasminom Krakom sekretarom Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH posjetila je danas i Brezovo Polje i polaganjem cvijeća na spomeniku u Brezovu Polju odala počast borcima i žrtvama fašističkog terora sa tog područija.