Obilježen 27.juli Dan ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine

Organizacija SDP BiH Brčko disrikta BiH danas je polaganjem vijenaca i cvijeća obilježila 76.godišnjicu ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

Svećano obilježavanje ovog , jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine , održano je danas na Partizanskom spomen – groblju u Brčkom.

Janko Vuković, predsjednik SUBNOR – a Brčko distrikta BiH , u svom obraćanju pred večim brojem prisutnih je jednom ukazao na historijski značaj 27.jula 1941.godine kada su se narodi i narodnosti bivše Jugoslavije podignule na antifašistički ustanak i potrebe njegovanja antifašističkih i slobodarskih tekovina putem prenošenja istine ka mladim naraštajima.

U ime naše organizacije vijence i cvijeće položili su :  Suad Burić predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH, Branka Đurić potpredsjednik  te Mirsad Trakošević član predsjedništva Foruma seniora SDP BiH Brčko distrikt BiH.