Nastavak zajedničkih aktivnosti Organizacija SDP i DF u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

Nakon što su predsjedništva SDP BiH Brčko distrikt BiH i DF Brčko distrikt BiH, 25.11.2017. god. na dan ZAVNOBiH-a održali zajedničku svečanu sjednicu predsjedništava partija za Brčko distrikt BiH, nastavili smo zajedničke aktivnosti obilaska naših osnovnih organizacija. Prvi sastanak je održan u osnovnim organizacijama MZ Ivici na kojem su se u velikom broju odazvali građani, simpatizeri i članovi obje partije, govorili su; Suad Burić predsjednik SDP BiH Brčko distrikt BiH, Zijad Ražanica predsjednik DF Brčko distrikt BiH te Nermin Helać predsjednik organizacije DF-a i Dževad Pečković predsjednik organizacije SDP BiH za MZ Ivici.

Drugi zajednički sastanak osnovnih organizacija se održao u MZ Brod, a prisutnim su se obratili Zijad Ražanica i Suad Burić. Pored članova rukovodstva SDP i DF MZ Brod sastanku su prisustvovali Branka Žilić Đurić član predsjedništva SDP BiH te Zekerijah Osmić potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH. Treći zajednički sastanak je održan u MZ Gluhakovac na kojem su se građanima, simpatizerima i članovima obratili predsjednici osnovnih organizacija SDP i DF Gluhakovac. O ciljevima zajedničkog djelovanja naše dvije partije govorlili su: predsjednik DF Zijad Ražanica, podpredsjednici SDP Branka Žilić Đurić i Ibrahim dr. Kamenjašević.

Na svim ovim sastancima izraženo je opredjeljenje o zajedničkom predizbornom djelovanju, a upućen je poziv i drugim građanskim partijama koje doživljavaju BiH kao svoju zajedničku državu da nam se pridruže.