Ujedinjena opozicija – garant uspjeha na izborima 2018. godine

U proteklom periodu rukovodstva organizacija SDP i DF Brčko distrikta BiH su obišli osnovne organizacije u mjesnim zajednicama Mujkiči, Bijeljinska cesta, Centar III, Centar IV, Centar VI, Grčicu i Omerbegovaču.

Na svim sastancima građanima, simpatizerima i članovima osnovnih organizacija obraatili su se predsjednici osnovnih organizacija: Turbić Sulejman, Omerhodžić Muris, Bijedić Mirza, Mujdžić Hajrudin i Bijelić Ferid, kao i predsjednici SDP Suad Burić i DF Zijad Ražanica.

Prisutni su iskazali ogromno nezadovoljstvo dokazanom kriminalu i korupciji u Brčko distriktu BiH, izraženom kroz davanje grantova, te izrazili podršku Ševki Kaloperu predsjedniku Književnog kluba Brčko distrikta BiH, koji je pismom obavijestio sve članove Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH o kriminalu u Književnom klubu proteklih godina.

Očekujemo da nadležni organi ispitaju istinitost navoda i provjere izjave nekoliko skupštinskih zastupnika koji tvrde da se kroz grantove NVO ugrađuju skuopštinski zastuonici.

Dana 19.12.2017. godine podpredsjednica SDP BiH Brčko distrikta BiH Branka Đurić i podpredsjednik GO SDP BiH Zekerijah Osmić zajedno sa grupom članova SDP prisustvovali su skupu DF-a Brčko distrikta BiH, gdje je gost bio predsjednik DF Željko Komšić. Predsjednik Komšić je naglasio potrebu ujedinjenja lijevo orijentisanih građanskih partija kako bi na izborima 2018. godine postigli što bolji rezultat i sprijećili podjelu države.

Comments are closed.