Čestitka povodom 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Suad Burić uputio je čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u kojoj stoji:

„Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine.

Mnogi životi utkani su u temelje slobode i nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i stoga na ovaj dan prilika je da izrazimo zahvalnost svima onima koji su se angažirali u odbrani svoje domovine.

1. marta 1992. godine građani ove zemlje su se opredijelili za put nezavisnosti i nažalost na tom putu, morali su platiti visoku cijenu. Zbog toga danas, kada obilježavamo ovaj praznik moramo još snažnije iskazati našu odlučnost da ćemo raditi na razvoju moderne, evropske BiH, po mjeri svih njenih građana.

Organizacija SDP BiH Brčko distritka BiH i dalje će se snažno zalagati i boriti da se Dan nezavisnosti kao i Dan državnosti Bosne i Hercegovine proglase praznicima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.”

Sretan Vam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Presjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH