Čestitka povodom 7.aprila Dana oslobođenja Brčkog i okoline

Dragi građani i građanke Brčkog,

Čast mi je i zadovoljstvo što vam u ime Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH i u svoje ime mogu čestitati 73. rođendan – Dan oslobođenja Brčkog.

Dragi Brčaci i Brčanke , svojim ponašanjem i odnosom naspram društvene stvarnosti vi se i danas borite za život dostojan čovjeka, gajite dokazani i priznati ugled i dostojanstvo Brčkog, kao grada suživota i tolerancije.
Iako se nalazimo u bremenitom vremenu koje je opterećeno nizom ekonomsko – socijalnih problema i danas se u Brčko distriktu BiH prepoznaje slobodarski duh. Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika zalaganja za socijalna i radnička prava. Zajedničkih težnji koje nažalost zbog kompleksnosti problema ne možemo okončati „preko noći” i za čije rješavanje je neophodna aktivnija uloga svih segmenata društveno – političkog života. Zbog toga ću vas sve zamoliti da se svi udružimo ka jednom cilju, a to je bolja budućnost za sve građane.

U to ime, svim Brčankama i Brčacima  i onima koji ovaj grad doživljavaju kao svoj, želim čestitati 7. april – Dan oslobođenja Brčkog.

Predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH

Suad Burić