Obilježena godišnjica stradanja civila na savskom mostu

U Brčkom je u ponedjeljak obilježena 26. godišnjica od rušenja savskog mosta i stradanja civila.

Vijence i cvijeće na savskom mostu su položili predstavnici Vlade, Skupštine, udruženja, političkih partija i građani sa područja ove lokalne zajednice.

Prema podacima Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na mostu je ubijeno više od stotinu civila.

Današnjom ćutnjom želimo još jednom iskazati svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da niko od zločinaca koji su minirali mostove u Brčkom nije odgovarao pred licem pravde, te  zahtijevamo od ovdašnje vlasti, kazao je u ime organizatora predsjednik Udruženja porodica nestalih nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko Ramiz Ahmetović.

Potrebno je raditi na još većoj međusobnoj saradnji kako bi svi zločinci izašli pred lice pravde, zašto posebno treba da se zalažu oni koji znaju «zločince iz vlastitog naroda» jer je to istinski put za dalje pomirenje i suživot svih u ovoj zemlji pa i u Brčko distriktu BiH.

Ispred Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH vijence su položili : Branka Đurić,Jasmin Krako Mirsad Zahirović, Amel Lišić i Kristian Bilić