Bećirović u Brčkom : Brčko je integrativni faktor u državi Bosni i Hercegovini

 

 

 

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine , dr.Denis Bećirović, jučer je u Brčkom prilikom posjete našem gradu i razgovora sa građanima istakao da je Brčko distrikt BiH integralni faktor u državi Bosni i Hercegovini.

Bila je ovo prilika da se prisutnim građanima Brčko distrikta BiH predstavi i promoviše knjiga ” Država Bosna i Hercegovina u fokusu” autora prof.dr. Denisa Bećirovića.

U svom izlaganju porf. Bećirović je istakao da politički predstavnici iz naše zemlje i regije moraju prestati sa osporavanjima i zanemarivanjima presude Evropskog suda za ljudska prava kojima je utvrđna sistematska diskriminacija građana na osnovu etničke pripadnosti.

Obračajući se prisutnima u velikoj sali Doma kulture u Brčkom istakao je : “  da BiH mora izmjeniti Ustav i Izborni zakon da bi se svim njenim građanima osiguralo jednako pravo na vršenje političke funkcije ” Bez navedenih izmjena otežan je pristup Bosne i Hercegovine kao države ka Evropskoj uniji.

Na kraju svog izlaganja je istakao da Bosna i Hercegovina mora primjeniti osnovni demokratski princip da je političko zastupanje jednako pravo svih građana neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti.

Pored autora dr. Denisa Bećirovića o knjizi su govorili promotori : Jasmin Imamović, Saša Magazinović, Suad Burić, prof.dr. Edin Mutapčić, mr. Ferid Buljubašić, Nerkeez Arifović i doc.dr Benjamina Londrc.

Comments are closed.