Održana sjednica Predsjedništva OBD SDP BiH

Danas, 11. 11. 2019. godine, u prostorijama Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH održana je druga redovna sjednica Predsjedništva Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH na kojoj je analizirana realizacija zaključaka sa prethodne sjednice s naglaskom na organiziranje sastanaka u osnovnim organizacijama.

Članovi Predsjedništva su, u skladu sa zaključcima i smjernicama usvojenim na prethodnoj sjednici, podnijeli iscrpan izvještaj o obavljenim aktivnostima u mjesnim organizacijama u cilju organiziranja pripremnih sastanaka sa članovima SDP-a BiH. Nakon održanih pripremnih sastanaka, jedinstven je zaključak Predsjedništva da popularnost SDP-a u Brčko distriktu BiH nije značajno opala, tako da je potrebno, što prije, organizirati sastanke u osnovnim organizacijama i izabrati novo rukovodstvo. Predsjednik OBD SDP BiH Esad Atić izvijestio je članove da će se u narednih deset dana održati sastanci u mjesnim organizacijama Kolobara, Gluhakovac, Šatorovići i Dizdaruša.

Potpredsjednica OBD  SDP BiH Milanka Čaber izvijestila je da je održan pripremni sastanak Foruma žena te da su usvojene smjernice za održavanje sastanaka foruma žena u osnovnim organizacijama u cilju izbora novog rukovodstva Foruma žena Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Zaključak Predsjedništva je  da se nastavi sa aktivnostima u osnovnim organizacijama u cilju njihovog jačanja i izbora rukovodstva, kao i aktivnostima usmjerenim na jačanje interesnih organizacija Foruma žena, Foruma mladih i Foruma seniora Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.