Svečani prijem povodom Dana državnosti BiH

Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine Organizacija SDP BiH Brčko distrikt BiH organizirala je svečani prijem za članove i simpatizere SDP-a BiH.

U prepunim prostorijama SDP-a Brčko prisutnima se obratio predsjednik Organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH Esad Atić koji je govorio o historijskim činjenicama vezanim za prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a, ali i drugim bitnim događajima iz prošlosti države Bosne i Hercegovine. SDP BiH će se uvijek i beskompromisno boriti za državnost, samostalnost i nezavisnost Bosne i Hercegovine uprkos teškoj historiji koja je obilježena stalnim napadima i pokušajima podjele naše domovine. BiH je neupitna! Potrebno je da u ovom vremenu punom izazova imamo povjerenje jedni u druge i da budemo istrajni u izgradnji stabilne, moderne i evropske Bosne i Hercegovine, istakao je Atić.

Predsjednik Atić je podsjetio da se u Republici Srpskoj i Brčko distriktu BiH današnji dan ne obilježava kao praznik, ali da SDP BiH nikada neće posustati i da će uspjeti u ideji da se 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, obilježava na nivou cijele Bosne i Hercegovine.