Atić: Situacija se mora radikalno promijeniti!

Jučer, 02. 12. 2019. godine, u prostorijama Mjesne zajednice Dizdaruša održan je sastanak Osnovne organizacije SDP BiH Dizdaruša. Inicijator i koordinator ovog sastanka bio je član Predsjedništva SDP BiH Brčko distrikta BiH prof. dr. Izet Banda. Sastanku su prisustvovali i predsjednik  SDP BiH Brčko distrikta BiH Esad Atić, potpredsjednici Milanka Čaber i Egrin Huseinović, članica Predsjedništva Šejla Mulaomerović i sekretar  SDP BiH Brčko distrikta BiH Mirza Karahmetović.

Za novog predsjednika Osnovne organizacije SDP BiH Dizdaruša izabrana je Zlatija Šuvalić, a za članove predsjedništva Azra Preljević, Dina Karahasanović, Šaha Banda i Ćamil Mustafić.

U uvodnom izlaganju potpredsjednik SDP BiH Brčko distrikta BiH Egrin Huseinović upoznao je prisutne da se, nakon izbora OBD SDP BiH, zatim predsjednika i predsjedništva OBD SDP BiH, organiziraju izbori i biraju rukovodstva u osnovnim organizacijama, što je večeras učinjeno i u OO Dizdaruša. Ovo je samo početak budućih aktivnosti, jer će se sastanci u osnovnim organizacijama održavati redovno, kako bude jačao rad na terenu i rješavali konkretni problemi, istakao je Huseinović.

Predsjednik  SDP BiH Brčko distrikta BiH Esad Atić je, također, naglasio da predstoji velika borba, jer se, konačno, situacija u Brčko distriktu BiH mora radikalno promijeniti. Vladajuće stranke, tačnije pojedinci, ispunjavaju samo vlastite ciljeve, dok građani trpe. Atić se posebno osvrnuo na nekontrolirano trošenje budžetskih sredstava na ime financiranja udruženja građana putem kojih vlastodršci preusmjeravaju novac za vlastite potrebe, a ne troše ga za realizaciju projekata.

Atić je podsjetio da su u periodu kada je SDP BiH bio u vlasti u Brčko distriktu BiH učinjeni značajni pomaci u sistemu obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, infrastrukturnog i ekonomskog razvoja, dok sadašnja vlast, od 2012. godine, nije realizirala niti jedan značajan projekt. Očigledan primjer bahatosti i nebrige za građane je dugogodišnja opstrukcija nabavke MR i CT aparata za što su davno odvojena sredstva. Definitivno u postojećoj vlasti vlada korupcija, bahatost i nema nikakvog stepena odgovornosti prema građanima Distrikta, ističe Atić.

Na kraju, predsjednik Esad Atić je naglasio da predstoji velika borba za SDP BiH u Brčko distriktu BiH i samim time za bolji i sigurniji Brčko distrikt BiH.