Forum mladih SDP Brčko distrikta BiH izabrao novo rukovodstvo

Danas je u  Hotelu “Jelena” u Brčkom, održana 6. Izborna konvencija Distriktne organizacije Foruma mladih SDP BiH, na kojoj su izabrani predsjednik, potpredsjednici, sekretar i izvršni odbor.

Nakon uvodnog izlaganja, sekretara OO SDP BiH Brčko , Krako Jasmin, je Konvenciji predložio Radno predsjedništvo, koje je nakon jednoglasnog usvajanja preuzelo vođenje Konvencije.

Konvenciji su, pored delegata izabranih u Osnovnim organizacijama SDP Brčko distrikta BiH, prisustvali i gosti iz rukovodstva Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH, te gosti iz Republike Hrvatske : Kobac Gordana podpredsjednik FOM SDP Republike Hrvatske i Keser Dubravka predsjednik FOM SDP Vinkovci. Prisutnima su se obratili Predsjednik Suad Burić, Potpredsjednik Branka Đurić,  član Predsjedništva Cifrić Hajrudin, te Osmić Zekerija, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH, koji su mladima ukazali povjerenje i želju za saradnjom, te poželjeli sreću u daljem radu, ističući da su mladi sadašnjost I budučnost socijaldemokratije u Brčko distriktu BiH.

DO FOM SDP BiH kroz svoje aktivnosti i projekte promovira socijalnu pravdu, sprovedbu socijalnih politika i zaštitu ljudskih prava. Kroz svoje djelovanje štiti interese mladih ljudi, akcentira potrebu za omogućavanjem uslova za obrazovanje svima, rješavanje problema nezaposlenosti mladih i većeg stepena njihovog uključivanja u politički sistem i donošenja odluka. Forum mladih će se i dalje zalagati za aktivniji angažman mladih ljudi u kreiranju i razvijanju demokratskog društva, ali i podmlađivanju i širenju članstva u OO SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Novoizabrano rukovodstvo DO FOM SDP BiH čine: Mirsad Zahirović, predsjednik, Nasiha Pitić i Kristian Bilić, potpredsjednici i Eldin Fazlović, sekretar. U Izvršni odbor DO FOM SDP BiH su izabrani: Jasmin Adilić, Dino Hodžić, Amer Hasanović, Mirela Hanušić, Esmeralda Karasuljić,Hajrudin Karahasanović, Emina Terzić, Zehra Zlatić, Samir Martinović, Edin Hadžović, Amela Salkanović, Mersiha Dedaković,Mirza Bijedić, te Emir Hasanović, Damir Bašić, Dževad Zejnilović i Adelisa Ahmetović, koji su bili kandidati za predsjednika, potpredsjednika i sekretara DO FOM SDP BiH.

Zasjedanje Izborne konvencije završeno je obraćanjem Predsjednika DO FOM SDP BiH Mirsada Zahirovića koji je istakao da nas u narednom periodu očekuje veliki posao te da smatra da naš zajednički rad može donijeti uspjeh socijaldemkratiji u Brčko distriktu BiH, a takođe je uputio čestitke  za novoizabrane članove rukovodnih tijela DO FOM SDP BiH.

Pred novom snagom ljevice DO FOM SDP Brčko distrikt BiH zadatak je provođenja aktivnosti na jačanju socijaldemokratije u Distriktu, nastavak politike podmlađivanja rukovodstva SDP-a i veća zastupljenost mladih u javnom životu Distrikta s ciljem poboljšanja položaja mladih u sredini u kojoj živimo.

 

Komentara: 2

  1. Zekerijah Osmić 21. Novembar 2015. at 15:27

    Odusevljen sam. Cestitam na organizaciji. Izabranim zelim uspjeh u radu. Sretno FOM SDP BRCKO.

  2. Goran Sapardić 21. Novembar 2015. at 15:51

    Zao mi je sto sam bio sprijecen da ucestvujem na 6,Izbornoj konvenciji DO FOM-velicanstvenom radnom skupu.Od srca cestitam svima na izbornim rezultatima!