100 dana rada Vlade Brčko distrikta BiH, šteta za građane Brčko distrikta BiH

 

 

 

Dok u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH predstavljaju uspješne rezultate svog rada u proteklih 100 dana , Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH je u svojim prostorijama održala konferenciju za novinare na temu 100 dana rada Vlade Brčko distrikta BiH i ocijenila je negatvinom.

Esad Atić , predsjednik Kluba zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH istakao je da se ovakvoj Vladi ne može dati pozitivna ocjena, jer se radi o nastavku negativnog rada iz prošlog mandata u kojem su  se dešavale najveće erozije u istoriji Brčko distrikta BiH.

Prošlo je više od sto dana rada Vlade Brčko distrikta BiH i možemo nažalost da konstatujemo da njihov negativan rad uništava Brčko distrikt BiH. Sve ono što se postiglo u proteklom periodu iz dana u dan uništava nerad Vlade . To se vidi u svim oblastima : obrazovanje, zdravstvo, privreda, briga o mladima itd. Ono što je vidljivo i jasno jeste činjenica da se nastavlja podjela na etno – nacionalnom principu gdje ova vladajuća struktura koristi vršenje vlasti kako bi zaokružila svoje interese a koji se manifestuju kroz finansijsko uništavanje Brčko distrikta BiH, istakao je Atić.

Posebnu pažnju i poseban akcenat stavljamo na rad i djelovanje skupštinske većine gdje jedna neformalna grupa iz sjene povlači poteze, te vodi i kontroliše sve procese u našem gradu. Mi predlažemo da članovi Vlade i funkcioneri institucija idu kući i da im tamo šaljemo plate, jer će tako jeftinije biti za sve nas građane Brčko distrikta BiH.

Također, odugovlačenje donošenja budžeta je uzrokovano ovim radnjama i pokušavanjima da za sebe uzmu što više. Moramo poebno upozoriti građane da Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH postaju mjesta u kojem se odluke donose formalno, tj. postaju mjesta kojima upravljaju 4-5 ljudi iz skupštinske večine, – istakao je Predsjednik Organizacije Suad Burić.

 

 

Comments are closed.