SDP Brčko traži smjenu čelnika JZU ” Zdravstveni centar ” Brčko

 

 

Predstojeći vikend, u organizaciji Sindikalnih zdravstvenih radnika Republike Srpske održava se manifestacija sportskih susreta. Učešće u ovom događaju uzeli su i zdravstveni radnici Brčko distrikta BiH.

Ovaj čin menadžmenta JZU „Zdravstveni centar“ Brčko bio bi i za pohvalu, da na majicama koje će nositi i naši ljekari i drugo medicinsko osoblje nije odštampan logo, koji predstavlja  granice manjeg BiH entiteta, a u okviru kojeg je i Brčko distrikt BiH ucrtan kao sastavni dio Republike Srpske.

Podsjećamo menadžment JZU Brčko distrikta BiH da je Brčko distrikt, kondominijum, pod isključivom ingerencijom države Bosne i Hercegovine , te da je statutom Brčko distrikta BiH određeno da je službeno obilježje u Brčkom jedino zastava i grb Bosne i Hercegovine. Organizacija SDP BiH Brčko distrikta BiH oštro osuđuje ovakav postupak menadžmenta JZU, naročito što je ova manifestacija dijelom finansirana i iz sredstava JZU, odnosno svih građana Brčko distrikta BiH.

Ovaj postupak, čin skrnavljenja spomen ploče palim borcima na domu zdravlja u Maoči, za koji je, također, odgovoran menadžment JZU, kao i nagomilani problemi u funkcionisanju zdravstva u Brčko distriktu BiH, predstavljaju jasan znak nesposobnosti, nedostatka odgovornosti i javašluka čelnika JZU.

Pozivamo vladajuću većinu u Brčkom, a naročito one koji su i postavili rukovodstvo JZU da hitno preduzmu sve potrebne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti i smjeni nesposobnih čelnika JZU „Zdravstveni centar“ Brčko.

 

Comments are closed.