Izabrano novo rukovodstvo Osnovne organizacije SDP BiH S. Rasadnik

Nakon pripremnog sastanka u Osnovnoj organizaciji SDP BiH Gluhakovac koji je održan sinoć u prostorijama MZ Gluhakovac, rukovodstvo OBD SDP BiH večeras je organizovalo izborni sastanak u Osnovnoj organizaciji SDP BiH Stari Rasadnik na kojem je izabrano novo rukovodstvo navedene osnovne organizacije.

Za predsjednicu Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik izabrana je Džemila Mukić, a članovi Predsjedništva su: Fadil Tabaković, Nesima Ćosić, Izeta Ahmetbašić, Esad Ajanović.

Sastanku je prisustvovao predsjednik OBD SDP BiH Esad Atić, potpredsjednici Egrin Huseinović, Branka Đurić i Milanka Čaber koja je ujedno bila i domaćin sastanka i sekretar Mirza Karahmetović.

U uvodnom izlaganju potpredsjednik Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Egrin Huseinović upoznao je prisutne da se, nakon izbora OBD SDP BiH, zatim predsjednika i predsjedništva OBD SDP BiH, organiziraju izbori i biraju rukovodstva u osnovnim organizacijama, te da su članovi Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik, pokazali da SDP u ovoj mjesnoj zajednici ima dugogodišnje aktiviste koji su pokazali  spremnost i preuzeli odgovornost prilikom organiziranja ovog sastanka.

Zajdenički zaključak prisutnih građana je da stanje u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine nikada nije bilo gore, te da će biti još gore ukoliko SDP nakon lokalnih izbora 2020. godine ne bude dio vlasti.

Ovom prilikom, prisutni članovi i simpatizeri su predložili određene konkretne smjernice za budući efikasniji rad: Organizovano ojačati interesne organizacije FOM i FOŽ Osnovne organizacije SDP BiH Stari Rasadnik, izvršiti reevidenciju članstva, osmisliti projekte koji će doprinijeti poboljšanju života stanovnika MZ Stari Rasadnik.

Prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a Brčko distrikta BiH Esad Atić, te je govorio o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Brčko distriktu BiH i na državnom nivou.

 ”Ovakva vrsta dijaloga je najveća vrijednost SDP-a Brčko distrikta BiH, jer se samo na ovakav način može unaprijediti rad SDP-a, pojačati jedinstvo, doći do novih, boljih i efikasnijih rješenja problema građana Brčko distrikta BiH“, istakao je vidno zadovoljan predsjednik Esad Atić na kraju sastanka.

Comments are closed.

Plugin from the creators of Brindes Personalizados :: More at Plulz Wordpress Plugins