Održana 3. sjednica Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH

Danas je održana 3. sjednica Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH. Odbor organizacije razmatrao je Odluku o proširenju Predsjedništva SDP-a Brčko distrikta BiH, te je jednoglasno usvojen prijedlog da u sastav Predsjedništva uđe prim. dr. Ibrahim Kamenjašević.

Odlukom Odbora organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH iz ove stranke su danas isključeni bivši predsjednik, sekretar, članovi odbora i predsjednici osnovnih organizacija OBD SDP BiH, i to: Suad Burić, Jasmin Krako, Mahir Osmić, Amel Lišić, Enes Krako, Mujdžić Hajrudin i Mirsad Trakošević, kao i drugi članovi SDP-a koji su postali članovi Inicijativnog odbora SD-a BiH u Brčko distriktu BiH.

Na sjednici je razmatrana analiza realizacije zaključaka Odbora OBD SDP BiH, te je data puna podrška aktivnostima koje vodi Predsjedništvo OBD SDP BiH, a koje se odnose na organizaciju izbora rukovodstava u osnovnim organizacijama i interesnim organizacijama.

Održani su sastanci i izvršeni izbori u osam osnovnih organizacija.

Na sjednici je usvojen zaključak:

• da se održe sastanci i izvrše izbori u svim osnovnim organizacijama SDP BiH Brčko distrikta BiH do 1. marta 2020. godine.

Kroz diskusiju je potvrđeno kako se sa dosadašnjim radom na terenu situacija u brčanskom SDP-u znatno popravila. Istaknuto je da se samo uz mudru i pametnu politiku, uključivanjem svih potencijala stranke uz ozbiljan i odgovoran rad može postići dobar izborni rezultat na predstojećim lokalnim izborima.