Održan sastanak u Osnovnoj organizaciji SDP Klanac

Danas je u prstorijama MZ Klanac održan sastanak Osnovne organizacije SDP Klanac na kojem je bilo riječi  trenutnoj političkoj situaciji i izboru novg rukovodstva ove osnovne organizacije.

Sastanak je otvorio i prisutne pozdravio potpredsjednik OBD SDP BiH Egrin Huseinović i u svom uvodnom izlaganju izrazio zahvalnost svim članovima koji su se odazvali sastanku.

O trenutnoj političkoj situaciji prisutne članove je upoznao predsjednik OBD SDP BiH Esad Atić. Kroz svoju diskusiju je govorio i o radu SDP-a u proteklom  periodu te je upoznao članove ove Osnovne organizacije sa odlukama koje su usvojene na posljednjem Odboru organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH.

Partija želi jedinstvenu i cjelovitu BiH ravnopravnih naroda i građana i za nju će se boriti dokle god postoji. Zato je obaveza svih nas da sačuvamo našu zemlju . Njen multietnički karakter dokazan u historijskom kontinuitetu, kazao je Atić.

Nezadovoljstvo građana MZ Klanac u netransparentnom i neefikasnom radu općinske vlasti Distrikta svakim danom je sve veće. U svojim diskusijama građani su naglasili da Klanac zaslužuju bolji odnos od strane vlasti nego je to danas, zaslužuju pošteniju vlast, nekoga ko će biti servis građanima a ne onoga ko će zajedničke interese podrediti ličnim i stranačkim.

Polako se vraća ranije poznata atmosfera SDP–a, to potvrđuju prisutni građani večeras na Klancu, dokazujemo svi zajedno da će SDP BiH dobiti još jednu bitku u borbi za jedinstevnu Bosnu i Hercegovinu koja je podijeljena po svim segmentima, ali mi u SDP-u kažemo da niko nema pravo dijeliti ono što je nedjlejivo.

Na sastanku je bila prisutna potpredsjednica OBD SDP BiH Milanka Čaber i član Predsjedništva OBD SDP BiH Ibrahim Kamenjašević.