SDP BiH je jedina politička organizacija koja je gradila MZ Ivici u dogovoru sa građanima i njihovim potrebama

Večeras je u prostorijama MZ Ivici održan sastanak Osnovne organizacije SDP Ivici.

U svojstvu domaćina prigodnim riječima sastanak je otvorio i prisutne pozdravio Džafer Lišić, koji se se zahvalio prisutnima na dolasku i  pozvao sve građana sa prostora MZ Ivici da se pridruže SDP-u, jedinoj političkoj organizaciji koja je gradila ovu mjesnu zajednicu u dogovoru sa građanima i njihovim potrebama.

O trenutnoj političkoj situaciji u našem gradu  prisutne je upoznao predsjednik  Organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH Esad Atić, te istakao da je SDP Brčko distrikta BiH jedina istinska alternativa koja može pomoći ovom gradu, jer ova vlast dovodi grad na rub propasti.

U svojim diskusijama građani su naglasili da Ivici zaslužuju bolji odnos od strane vlasti nego je to danas, zaslužuju pošteniju vlast, nekoga ko će biti servis građanima, a ne onoga ko će zajedničke interese podrediti ličnim i stranačkim.

Stanje u ovoj mjesnoj zajednici u vremenu kada je SDP bio dio vlasti u Brčko distriktu BiH bilo puno bolje, te je komunikacija građana sa predstavnicima vlasti bila potkrijepljena boljim rezultatima. Međutim, svi zajedno možemo učiniti puno kroz rad u Osnovnoj organizaciji SDP Ivici kako bi se projekti prestali koristiti u dnevno političke svrhe i počeli ostvarivati u korist građana.

Potrebno je naglasiti da je važan partner u ostvarivanju pomenutih ideja Socijaldemokratska partija BiH Brčko distrikta BiH, zaključeno je kroz diskusije građana Mjesne zajednice Ivici.

Na sastanku su isvojene smijernice za djelovanje Osnovne organizacije SDP Ivici.

Tagged: