Čestitka povodom 8. marta, Dana žena i Dana Brčko distrikta BiH

Povodom 21. godišnjice  proglašenja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Organizacija SDP BiH za Brčko distrikt BiH, upućuje najiskrenije čestitke svim građanima i građankama Brčko distrikta BiH.

Iako 21. godišnjicu dočekujemo u izuzetno složenoj i teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, izražavamo nadu da će naš grad i građani Brčko distrikta BiH napokon dočekati  ljepšu i svjetliju budućnost.

Borba protiv pandemije koronavirusa bez sumnje je jedan od najvećih izazova koji je pred cijeli svijet postavljen posljednjih desetljeća, a brzo se premetnuo u sudar dva povezana, ali ipak posve različita sektora – zdravstva i ekonomije.

Danas bez ikakvog ustezanja možemo reći da smo sredina koja istinski dijeli sve vrijednosti savremenog svijeta i u kojoj ima mjesta za sve ljude bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. To istovremeno pred sve nas postavlja zadatak da stvarajući još bolje uslove za život, na ovim prostorima, hvatajući se ukoštac s regionalnim problemom odlaska stanovništva u inostranstvo zadržimo, prije svega mlade ljude.

U vjeri da ćemo 22. rođendan Brčko distrikta BiH dočekati s još boljim rezultatima, poštovane sugrađanke i sugrađani, upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom Dana Brčko distrikta BiH. Istovremeno svim našim damama čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena.

Tagged:

Comments are closed.

Plugin from the creators of Brindes Personalizados :: More at Plulz Wordpress Plugins