Čestitka povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitamo 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Trebamo se sjetiti jedne od najvećih godišnjica u milenijskoj historiji naše domovine – 29. godišnjice osnivanja slobodarske, junačke i multietničke Armije Republike Bosne i Hercegovine. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja, šehida, palih boricima i svih građanama BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim.

Armija Republike Bosne i Hercegovine branila je univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti – slobodu, jednakost, ravnopravnost i nezavisnost internacionalno priznate države Republike Bosne i Hercegovine na koju je izvršena brutalna agresija.

To je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice. Naša stalna obaveza je da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Neka vječno živi država Bosna i Hercegovina!

Comments are closed.

Plugin from the creators of Brindes Personalizados :: More at Plulz Wordpress Plugins